Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno dawno temu w gazetce z biedronki był sobie przepis na ciasto z mlekiem w proszku...
Mikser, średni garnek, rondelek, naczynie żaroodporne / blaszka do ciasta z wyjmowanym bokami
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 233
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 233
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
W średnim garnku rozpuść masło w podgrzanej wodzie (½ szklanki). Potem dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać kakao, wymieszać i odstawić by się ostudziło.
Pokruszyć herbatniki, podzielić na dwie równe części i jedną dodać do masy kakaowej, wymieszać.
Do rondelka wlać około 300 ml wody i po trochu dodawać mleko w proszku przez cały czas miksując mikserem. Powstanie gęsta, żółtawa masa, którą należy dodać do masy z herbatnikami. Wsypać pozostałe herbatniki i porządnie wymieszać.
Na koniec przełożyć do naczynia żaroodpornego (do dużego naczynia) i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.