Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe. Dzieci bardzo je lubią.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 77
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 77
Składniki
Do przesianej mąki dodać zmielone skwarki i skórkę pomarańczową dokładnie wymieszać. Jaja ubić z cukrem pudrem, dodać śmietanę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połończyć, zagnieść ciasto, odstawić na około 1 godz. do schłodzenia.
Ciasteczka formować za pomocą maszynki do mięsa z foremką do wyciskania ciastek lub przez rozwałkowanie ciasta na grubość 3 milimetry, wykrajać foremkami lub szklanką różnego kształtu ciasteczek. Przed pieczeniem nakłuć widelcem, aby nie uległy w czasie wypieku zniekształceniu. piec w temperaturze 180 stopni 20 minut.