Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z rodzynkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, wymieszaj. Mąkę pszenną połącz z kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i solą, stopniowo dodawaj do masy maślanej razem z aromatem waniliowym, mieszając. Dodaj rodzynki, połącz. Z ciasta uformuj kulę, owiń szczelnie folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubość pół cm. Wytnij ciastka foremkami o dowolnym kształcie. Ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie