Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie ciastek zawsze wydawało mi się zajęciem trudnym oraz wymagającym specjalnych sprzętów i przyrządów kuchennych, których nie posiadam. Byłam w błędzie. Można zrobić to łatwo, szybko i przyjemne. Efekt jest przepyszny, a jedyne sprzęty potrzebne do tego to zwykły mikser i oczywiście piekarnik :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Masło i masło orzechowe wyciągamy wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Następnie ucieramy je z cukrem i jajkiem. Do puszystej masy dodajemy stopniowo składniki suche (mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą). Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypujemy pokrojoną na małe kawałeczki czekoladę i mieszamy łyżką.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Blaszaną półkę z piekarnika wykładamy papierem.
Ciasteczka najlepiej formować w jednorazowych gumowych rękawiczkach, gdyż wtedy ciasto nie oblepia dłoni. Robimy małe kulki, a kładąc na blaszkę spłaszczamy na krążki.
Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.