Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka z ulubioną marmoladą. Jeśli macie w spiżarni zachomikowaną tę od babci, idealnie nada się do wypieku słodkości.
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 254
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 254
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem, masa powinna być gładka i puszysta. Następnie dodawaj po jednym żółtku – całość możesz miksować na niewielkich obrotach robota kuchennego.
Gdy składniki się połączą wsyp obie mąki i pastę waniliową. Wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek każdej z nich wyłóż odrobinę ulubionej marmolady.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15 minut.