Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka z kwiatkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 71
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 71
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Składniki
Utrzyj masło z cukrem, dodaj aromat, mąkę, żółtka, wyrób ciasto ręcznie. Uformuj kulę, zawiń w folię, wstaw do zamrażarki na 30 minut. Mak zalej wrzątkiem, pozostaw do wystudzenia, odsącz, zmiel trzy razy, wymieszaj z powidłami.
Formuj z ciasta kulki, układaj na papierze do pieczenia. Każdą spłaszcz, zrób wgłębienie, nałóż łyżeczkę masy makowej, zrób dekorację z migdałów, rodzynek i pestek dyni. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień