Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z kremem i pistacjami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Składniki
Mąkę przesiej. Orzechy zmiel blenderem. W garnku rozpuść masło, dodaj cukier, miód, śmietanę, gotuj 3 minuty. Masę wlej do mąki i mielonych orzechów, wymieszaj szybko, wystudź. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, nakładaj porcje masy. Zachowaj 10 cm odstępy. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
Rabarbar umyj, pokrój, dodaj cukier, gotuj 10 minut, wystudź. Mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Na ciasteczka nakładaj porcję serka, owoców, przykryj, posyp wierzch posiekanymi pistacjami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień