Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ORYGINALNY przepis,jedyny,spróbujcie a na pewno się nie zawiedziecie Przepraszam za kiepską jakosc zdjecia
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 161
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 161
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Kożuch,ktory zrobi sie po ugotowaniu mleka,zbierać do szklanki i dać do zamrażalki,aż uzbieracie taką ilość (czasochłonne ale warto)
następnie wszystkie skladniki,oprocz jajka- wyrobic i rozwalkowac,pociąć tak by powstaly romby (ok 3-4 cm z kazdej strony)
jajko roztrzepac i posmarowac z jednej strony i posypac odrobina cukru
blache posypac maką i piec na złoty kolor w 180 stopniach C
UWAGA ciastka nie wyrosną zbytnio,to takie kruche ciasteczka,znakomite do kawki :)
jak tylko nazbieram kożuchy i je upiekę to wstawie zdjęcie SMACZNEGO!