Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u nas piękne słoneczko prawie wiosenne. Córcie poprosiły mnie o jakieś słoneczne ciasteczka, a wiem że te z kleiku bardzo lubią. Tym razem dodałam rodzynki które plątały się w szufladzie. Ciasteczka wyszły super, chrupiące na wierzchu, mięciutkie w środku.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 496
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 496
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dobrze zagnieść w miseczce. Formować niewielkie kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na posmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką blaszkę.
W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie, w które nakładać marmoladę. Wstawić do piekarnika na 20 -30 minut i piec w 180 stopniach na złoty kolor.
A potem zostaje dodać SMACZNEGO.