Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka z jabłkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Siekam margarynę z mąką, dodaję sól, cukier, śmietanę i zagniatam na gładkie ciasto. Zakrywam i odstawiam na chwilę.
Jabłka myję, obieram i kroję w ósemki, usuwając gniazda nasienne. Ciasto rozwałkowuję i wycinam szklanką krążki. Na środek każdego krążka kładę kawałek jabłka i zlepiam, podobnie jak pierogi.
Piekę na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką ok. 40 min do lekkiego zarumienienia, w piekarniku nagrzanym do 180oC. Po ostygnięciu posypuję cukrem pudrem.
40 min
Porcja 360 kcal
Koszt porcji ok. 85 gr
Przepis na 10 porcji
Zamiast jabłek można wykorzystać np. gruszki lub dodać do owoców marmoladę (ciastka będą słodsze).Źródło: Kobieta i życie