Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z dulce de leche i czekoladą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Utrzyj w misie miksera masło, dulce de leche i cukier na gładką masę. Następnie dodaj mąkę oraz ekstrakt z wanilii i ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp drobinki czekoladowe i wymieszaj.
Uformuj z ciasta kulki wielkości orze- cha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj spory odstęp między ciasteczkami. Spłaszcz każde dłonią.
Piecz w 190 st. C przez 13 minut, aż brzegi lekko się zarumienią. Pozostaw na chwilę na blasze, a następnie przenieś na kratkę i ostudź.
Jak to zrobić?
Po wyrobieniu ciasta w mikserze można je wyrobić dodatkowo rękoma. Dzięki temperaturze dłoni jeszcze lepiej się połączą.Źródło: Olivia