Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z brzoskwinią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do miski, dodaj mąkę ziemniaczaną, masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na godzinę. Brzoskwinie umyj, obierz ze skóry, pokrój na małą kostkę.
Ciasto rozwałkuj. Wycinaj z niego okrągłe ciasteczka oraz krótkie paski. Na każde ciasteczko nałóż porcję brzoskwiń i przykryj paskami ciasta tworząc kratkę.
Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień