Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miekkie i chrupiące za sprawą sezamu.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4457
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 848
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4457
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 848
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru na kogel mogel. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Do piany z białek dodajemy stopniowo kogel mogel, mieszamy szpatułką. Następnie wsypujemy sezam i delikatnie łaczymy wszystko razem. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i wyciskałam ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie jest to jednak konieczne, można łyzką wylewać masę. Nagrzewamy piekarnik do 160 *. Pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut. Smacznego.