Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasteczka dla miłośników sezamu:)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7989
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7989
Składniki
Płatki owsiane zmielić na mąkę (ja to robię w młynku do kawy) Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. Do sztywnej piany dodać mąkę z płatków,olej i sezam a następnie dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżeczką wykładać masę lekko ją rozpłaszczając i formując ciasteczka. Piec w temp 180 st ok 15-20 min do lekkiego zrumienienia. Smacznego:)