Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są banalnie proste w przygotowaniu - każda Pani Domu sobie z nimi poradzi ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 252
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 252
Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce. Dodać ser, mąkę odrobinę soli, jajko. Szybko zagnieść, ale nie wyrabiać! Nie przejmujecie się grudkami sera, czy masła. Schować najlepiej na całą noc do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Wałek również obtoczyć w mące. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać kwadraty. Każdy kawałek posmarować białkiem jaja i oprószyć cukrem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.