Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka serduszka"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
ciasta połącz i zagnieć. Wstaw na pół godziny do zamrażalnika. Rozwałkuj ciasto i wykrawaj ciastka za pomocą foremki w kształcie serduszek.
Ciasteczka piecz 15 minut w temp. 180°C. Z lukru odlej kilka łyżek i wymieszaj je z odrobiną różowego barwnika. Na przestudzone ciasta wyłóż biały lukier.
Gdy zacznie zastygać , wylej cienkim strumieniem paseczki w ozdobny wzorek. Odstaw do zastygnięcia.Źródło: Dobry Tydzień