Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie, delikatny smak.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Do masy maślanej dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kleik. Wymieszać - w tym momencie należy to robić łapkami, bo masa jest bardzo gęsta. Następnie dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy z całą masą.
Blachę smarujemy masłem i nakładamy na nią szarpane kawałeczki ciasta, im bardziej nieregularne, tym lepiej. Efekt będzie niekonwencjonalny i ciekawy.
Pieczemy w 165 stopniach Celcjusza, ok.12-15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.