Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzyło się wam kiedykolwiek kupić ciasteczka na wagę? Zbyt często? A wiecie, że wystarczy wyposażyć się w maszynkę do ciasteczek, aby uniknąć takich sytuacji? Dzieciaki kochają takie wypieki, a wy możecie zrobić większą porcję, aby ciasteczka zostały na dłużej ;-)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20538
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10092
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 291
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20538
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10092
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 291
Składniki
Margarynę utrzeć razem z cukrem pudrem. Dodać mąkę. Całość miksować przez kilka minut. Za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki lub maszynki do wyciskania ciastek wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każde ciastko nałożyć odrobinę marmolady. Piec w temperaturze 190 stopni w nagrzanym piekarniku, przez ok. 20 minut. Aby ciasteczka dobrze się wyciskało, ciasto powinno być dobrze schłodzone.