Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam o ile pamiętam na stronie www.papilot.pl. Ciasteczka są pyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Niestety nie mam ich zdjęcia. Życzę wszystkim smacznego
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, po otrzymaniu gładkiej masy dodać jajko, sól sodę, mąkę. Wyrobić ciasto. Potem do ciasta dodać orzechy, czekoladę, rodzynki i ponownie zagnieść.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać w odstępach na blasze. Piec ok. 10-15 minut w temperaturze 200 stopni