Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka owsiane z prażonym sezamem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Płatki owsiane i sezam upraż na suchej patelni, wystudź. Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Masło rozpuść, dodaj miód, wymieszaj, wystudź, dodaj do żółtek. Do masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki i sezam. Wymieszaj.
Białko ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj. Masę wykładaj porcjami na blachę wyłożoną papierem. Spłaszczaj z góry. Piecz 20 minut w temp. 180° C. Ciastka przechowuj w puszce.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień