Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka owsiane z czekoladą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Czekoladę posiekaj na kawałki. Masło utrzyj z cukrem na krem. Dodaj jajko, aromat waniliowy, zmiksuj. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane, wymieszaj łyżką. Dodaj czekoladę, wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień