Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą , rodzynkami i żurawiną.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i ucieramy na puszystą masę. Czekoladę siekamy na drobną kostkę i dodajemy z rodzynkami, żurawiną, cynamonem i sodą do utartej masy. Mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy płatki owsiane i mąkę. Masa zrobi się gęsta więc wyrabiamy ręcznie. Kiedy wszystkie składniki się połączą formujemy okrągłe ciasteczka o średnicy około 3cm.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Ciasteczka ułożone na blasze pokrytej papierem do pieczenia wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Z podanej ilości składników otrzymujemy dwie blachy ciasteczek tj. 60 sztuk. Smacznego.