Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowe ciasteczka z lekką nutką cynamonu, kruche, maślane i absolutnie pyszne.....
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Wymieszać wszystkie suche składniki ciasta, dodać pokrojone w kostkę masło i dokładnie posiekać, robiąc kruszonkę. Następnie dodać żółtka i łyżkę śmietany, szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Schłodzone ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami pergaminu, na grubość około 5-7 mm. Metalową obręczą wycinać ciastka i układać na blasze wyściełanej papierem do pieczenia.
Piec przez około 12-15 minut. Ciastek wychodzi naprawdę dużo, więc trzeba piec w dwóch, trzech turach.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, udekorować ciastka, posypać mielonymi orzechami.