Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Wykonanie nadzienia: Orzechy lekko potłuc, wymieszać z cukrem i aromatem do smaku. Wykonanie ciasteczek: Żółtka wymieszać z kwaśnym mlekiem, dodać sodę oczyszczoną oraz roztopione masło. Wyrobić starannie ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 3 mm. Wycinać szklanką kółka, nakładać orzechowe nadzienie. Zlepiać jak pączki i układać w wcześnie przygotowanej foremce spojeniem do dołu. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut, po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.