Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze prezenty to takie, przygotowane samodzielnie od serca. Jeśli zastanawiacie się, co podarować babci z okazji jej święta, mamy dla Was świetny przepis na ciasteczka z dżemem. Są delikatne i kruche. Przechowywane w szczelnym pojemniku zachowują świeżość nawet do dwóch tygodni. Dzień babci z tymi ciasteczkami z pewnością będzie można zaliczyć do udanych!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1096
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 255
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1096
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 255
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj starte na tarce zimne masło. Składniki zagnieć na jednolitą masę.
Z ciasta uformuj równej wielkości kulki. Każdą z nich delikatnie spłaszcz. W środku zrób palcem niewielkie wgłębienia.
W każde wgłębienie nałóż po łyżeczce dżemu. Ciasteczka z nadzieniem przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 15-20 minut (do delikatnego zrumienienia).
Gotowe ciasteczka na dzień babci przełóż do puszki lub słoika. Starannie zapakuj. Babcia z pewnością ucieszy się z takiego prezentu.