Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche . rozpływające się ciasteczka w sam raz do kawy. Szybkie do zrobienia dla niespodziewanych gości.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1556
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1556
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Masło ucieram z cukrem pudrem i jajkiem. Dodaję miód , proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko razem miksuję ok. 5 minut.
Ciasto powinno być dosyć gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Wkładam ciasto do woreczka foliowego , odcinam róg i wyciskam ciasto na blachę .U mnie wyglądały jak kopytka.
Piekę ok. 15 minut w tem. 170 stopni. Ciasteczka się trochę 'rozleją' więc musi być między nimi odstęp.
Czekoladę rozpuszczem z mlekiem i kiedy ciasteczka ostygną smaruję je lub zamaczam.Czekam aż czekolada ostygnie i układam ciasteczka na talerz , aby się nie posklejały.