Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i bardzo smaczne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachną przepięknie masełkiem i wanilią.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 95
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko zagnieść elastyczne ciasto.
Do ciasta dodaj rodzynki i zagnieść ciasto jeszcze chwilę.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczki w rękach, lekko spłaszczaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka.
Piekarnik nagrzej do 180 st. i wstaw ciasteczka na około 15 minut do uzyskania pięknego złotego koloru. Ciasteczka po upieczeniu przechowuj w szklanym lub metalowym opakowaniu.