Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche i smaczne. Można je przechowywać nawet miesiąc w zamkniętych pudełkach.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 189
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 682
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 115
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 142
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 189
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 682
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 115
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 142
Składniki
Miękkie masło włożyć do misy miksera i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i aromat. Wciąż ucierając dodawać przesianą mąkę, proszek i sól. Jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać krążki. Każdy posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem i docisnąć do cukru trzcinowego. Piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.