Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego, że nadszedł dzisiaj wieczór, gdzie nie miałam co robić, a naszła mnie ochota na jakieś ciastka, stwierdziłam, że upiekę dwa rodzaje. Jeden z nich to właśnie te, o którym mowa w tytule. Wyszły naprawdę maślane i bardzo dobre. Rozpływają się w ustach z nutką maślanego posmaku. A z dodatkiem czekoladki...Mmmm niebo w gębie :)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 262
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 172
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 662
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 262
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 172
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 662
Składniki
W dużej misce ucieramy masło z cukrem, aż masa będzie lekka i puszysta. Dodajemy jajko i aromat waniliowy, mieszamy. Mąkę z solą dodajemy do mieszanki z cukrem. Przykrywamy ciasto i chłodzimy przez co najmniej godzinę. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C. Wyciskamy ciastka na niewysmarowaną tłuszczem, schłodzoną blachę. Pieczemy 8 do 10 minut w nagrzanym piekarniku, lub do czasu aż ciastka będą lekko złote na brzegach. Zdejmujemy z blachy by całkowicie ostygły.