Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby tu zacząć ten pochmurny deszczowy dzień a może na słodko i szybko. Co powiecie gdy podam wam przepis na takie pyszności? UPS ja je przygotowałam i słonko zaświeciło to chyba dobry znak.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 369
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9386
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 40
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 369
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9386
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 40
Składniki
Truskawki z kompotu odsączyć za pomocą sitka.
Gotowe ciasto francuskie w dłuż pociąć na trzy paski
i w poprzek tak aby wyszło 15 kwadratów.
Na każdy kwadrat ułożyć po 5 lub więcej w zależności od wielkości truskawek.
Zamknąć boki ciastek.
Następnie skleić resztę boków za pomocą palców.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ciastka.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 35 - 40 minut do ładnego za rumienienia.
Z pozostałych truskawek i soku zrobiłam kompot dolewając gotowaną wodę. Ciasteczka nadają się dla dzieci i nie tylko. Jeśli ktoś chce większą ilość wystarczy zwiększyć produkty.