Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka kakaowo-pomarańczowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj cukier, zimne masło i jajko, posiekaj nożem i szybko zagnieć. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao, a do drugiej startą skórkę pomarańczową z likierem. Zagnieć i wstaw na 30 minut do lodówki.
Z obu części uformuj wałek tej samej długości. Kakaowy delikatnie rozwałkuj i owiń nim wałek pomarańczowy. Odstaw na 30 minut do lodówki. Pokrój na plastry 0,5 cm i piecz 15 minut w 180°C.Źródło: TV14