Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka, nadają się do kawy przy babskich pogaduchach.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 336
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 336
Składniki
CIASTO Mąkę posiekać z jedną kostką margaryny, dodać 10 dag cukru pudru, kakao,żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę. Zarobić ciasto, rozwałkować następnie wyciąć szklanką ciastka w połowie powycinać dziurki kieliszkiem(żeby było po równo ciastek pełnych i z dziurką). Ciastka piec ok 20-25 min w 180 stopniach
MASA Pozostałą kostkę margaryny utrzeć z resztą cukru pudru, dodać całe jajko, olejek, sok z pomarańczy i mleko w proszku
Ostygnięte ciastka przekładamy masą i obtaczamy w posypce lub startej czekoladzie. Smacznego