Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka imbirowe są w smaku bardzo korzenne, lekko szczypią w język i drapią w gardło, są też słodkie i idealne do kawy lub herbaty.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Margarynę siekamy z mąką, gdy połączą się dodajemy cukier, imbir, cynamon, żółtka i sól a następnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię i zostawiamy w lodówce na 2 godziny.
Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,5cm i wycinamy ciastka, ja postawiłam na klasyczne wycinanie szklanką.
Wykładamy na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy 15-20 minut w 180'.