Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam je po raz pierwszy bo pamiętam ich smak z dzieciństwa. Babcia piekła nam takie ciastka kilka razy w roku.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowy, dodać proszek i masło. Siekać nożem, następnie dodać pozostałe składniki. Zagnieść elastyczne ciasto . Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. Tak przygotowane ciasto przepuścić przez maszynkę z nakładką na ciastka.. Pociąć na dowolną długość i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec ciasteczka przez 20 minut.