Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pomarańczowe, miękkie ciasteczka z dodatkiem mango, imbiru i kardamonu.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Mango miksujemy i mieszamy z puree z dyni. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, dynię z mango, mąkę, proszek i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawału. Robimy z niego kulkę i rozpłaszczamy na na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje ciasteczka miały około 7cm średnicy. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.