Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste pyszne kruche ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 247
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 247
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
Składniki
Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych zmiksować w malakserze. Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce. Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ). Wałkować na grubość do 1 cm. Foremką wykroić wzór. Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi. Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut.