Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne, kruche ciasteczka pysznie smakują z kubkiem mleka.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 123
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 268
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 482
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 123
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 268
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 482
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko i chwilę ucierać, a następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać i odłożyć ok. 1/3 wszystkich kawałków, a resztę dodać do ciasta razem ze startą skórką pomarańczową.
Wymieszać wszystkie składniki, uformować z masy niewielkie kulki, lekko je spłaszczyć i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Na wierzchu ciasteczek ułożyć po kilka kawałków czekolady i lekko docisnąć. Piec ciasteczka przez ok. 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Uwaga: Przed otarciem skórki pomarańczę należy dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Ścieramy tylko cieniutką pomarańczową skórkę, bez gorzkiej, białej warstwy.