Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne ciasteczka bezowe z orzechami. Wspaniale do kawy lub jako upominek dla znajomych. Nie zajmą dużo cennego czasu, robi się je bardzo szybko.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Składniki
Orzechy zmielić drobno za pomocą blendera. W misce spienić białka ze szczypta soli. Do spienionych białek stopniowo dodawać po 1 łyżce cukru pudru, ubijając je na sztywna piane. Pod koniec dodać do nich sok z cytryny.
Do gotowych białek wsypać zmielone orzechy i dobrze wymieszać lyzka. Równe porcje ciasta, wykładać łyżeczką, na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Formować z nich male kulki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 st. C. na funkcji z nawiewem 20 minut, na funkcji piekarnika góra – dół 30 minut.
Upieczone studzić na kratce. Schłodzone ciasteczka posmarować odrobina Nutelli i złączyć dwa ze soba, od strony podstawy. Smacznego!