Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykonane wraz z wnukiem Olo.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 30
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 116
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 30
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 116
Składniki
Mąkę wymieszać z amoniakiem. Posiekać z margaryną. Do mąki dodać żółtka i stopniowo dodawać śmietanę. Zagniatamy ciasto. Następnie wkładamy na 30 min. do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka foremkami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciastka. Posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy. Ciastka pieczemy w temp. 180 st. C przez 20-30 min. aż będą złociste.