Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny szybki przepis na kruche ciasteczka. Wzbogacone są czekoladą i orzechami włoskimi. Z powodzeniem można upiec więcej i przechować dla niespodziewanych gości. Aby się udały konieczna jest pomoc małych pomocników :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Czekolady pokroić w drobną kosteczkę. Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać jajka, żółtko, cukier, cukier waniliowy i śmietanę kwaśną. Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać ciasto (najlepiej rękami). Pod koniec wyrabiania dodać orzechy i czekoladę. Z gotowego ciasta wykrawać małe ciasteczka za pomocą ulubionych foremek. Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok. 10-15 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego :)