Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 399
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 399
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
Białka z cukrem pudrem ubijamy na sztywna piane,dodajemy po jednym żółtku,cukier waniliowy i przesiana przez sito mąke delikatnie mieszamy.Gdy skladniki się połacza,mała łyzeczka nakladamy porcje ciasta na blache formując ciasteczka.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,pieczemy w tem.150 stopni celsjusza przez 15 minut.jak nabiorą lekko złocistego koloru zsuwamy na deseczke by ostygly.Można je jesc same,lub przełożyc marmolada.