Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 652
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 226
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 652
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 226
Składniki
Mleko podgrzać z cukrem i masłem do rozpuszczenia obydwu. Zestawić z ognia. Ciągle mieszając wsypywać porcjami kaszkę. Podgrzewać aż zacznie gęstnieć. Odstawić do przestudzenia co jakiś czas mieszając. Truskawki obrać z szypułek, opłukać, osuszyć. Przekroić na połówki.
Na dnie formy wyłożyć dwie warstwy herbatników . Wyłożyć łyżką 1/3 masy i delikatnie rozsmarować. Na masie ułożyć warstwę truskawek. Przykryć herbatnikami , znowu masa i na wierzchu truskawki. Jak masa wystygnie włożyć na mi godzinę do lodówki. smacznego :) ps. na wierzchu można wylać galaretkę ale u mnie ciacho nie doczekało !