Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo chrupiące ciasteczka z bardzo starego przepisu. SMACZNEGO
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1566
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 103
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 70
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1566
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 103
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 70
Składniki
Z mąki, majonezu, cukru, margaryny, jajka i sody zagniatamy ciasto i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy olejek lub cukier waniliowy, do drugiej kakao i jeśli ciasto jest za twarde- śmietanę. Można też pozostać przy jasnym lub ciemnym cieście. Następnie rolujemy i schładzamy 1-godź w lodówce. Po wyjęciu są dwie opcje: można pokroić ciasto nożem lub rozwałkować i powykrawać wzorki. Po ułożeniu na blasze, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i dowolnie ozdabiamy. Pieczemy w 190-220 C przez 10-15 min.