Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiąca kostka z pistacjami"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Czekoladę, mleko skondensowane, masło i sól włóż do garnka o grubym dnie i podgrzewaj na małym ogniu, aż się roztopią.
Pistacje włóż do foliowej torebki i rozbij je wałkiem na mniejsze i większe kawałki.
Do masy dodaj orzechy, pokruszoną czekoladę karmelową, wymieszaj.
Przełóż masę do aluminiowej blaszki (23x23cm), wygładź powierzchnię łopatką.
Odstaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki, żeby stwardniała. Pokrój na niewielkie porcje – kwadraty lub prostokąty.
Część możesz z powodzeniem zamrozić. Rozmrożone są równie pyszne jak świeże.Źródło: Kobieta i życie