Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Choinkowe pierniczki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Miód, cukier, masło i przyprawę do piernika włóż do rondelka, rozpuść. Do gorącej masy wsyp mąkę i sodę, wymieszaj, przestudź. Dodaj jajka, wyrób.
Ciasto rozwałkuj, wytnij różne kształty. Ułóż na blasze, piecz ok. 10 minut w 180°C. Ostudź. Pierniczki udekoruj lukrem, posypkami, barwnikami.
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie