Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciasto bez dodatku cukru. Jego przygotowanie zajmie tylko 15 minut!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Banany blendujemy na gładką masę (można je również rozgnieść widelcem). Masło topimy w rondelku i odstawiamy, żeby wystygło. Żurawinę możemy namoczyć w ciepłej wodzie na 10 minut aby wypłukać z niej cukier. Wszystkie składniki musimy ze sobą wymieszać tak aby powstała jednolita masa.
Keksówkę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170C i nasz chlebek pieczemy przez godzinę. Po wyjęciu z pieca ciasto należy wyjąć z blaszki i poczekać aż przestygnie.
Życzę smacznego i zapraszam, żeby zobaczyć krótki film, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie ciasto.