Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto składające się z 3 warstw herbatników, przełożonych masą zrobioną na bazie serka homogenizowanego, masła oraz cukru waniliowego.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
*WAŻNE masło oraz serki MUSZĄ być w temperaturze pokojowej.
Masło wraz z cukrem waniliowym miksujemy na puszystą masę (nie dodajemy cukru zwykłego, ponieważ serki są słodkie, potem ciasto polewamy polewą,więc jest wystarczająco słodkie) Następnie do całości dodajemy po troszku serki,ciągle miksując. Masa gotowa. Następnie na stole kładziemy tekturkę, na tekturce folię. Na folii rozkładamy pierwszą warstwę herbatników, 3x7 Herbatniki smarujemy masą, i kładziemy drugą warstwę herbatników ponownie smarujemy masą, i kładziemy trzecią warstwę herbatników.
Do pozostałej masy dodajemy łyżkę kakao, miksujemy i wykładamy masę.
Następnie, wsadzamy ręce pod folię i składamy ciasto na kształt domku. czyli boki do siebie.Ciasto w folii wsadzamy na noc do lodówki. Następnego dnia ściągamy folię, polewamy ciasto polewą czekoladową, i posypujemy jakąś posypką czy czym chcemy:-)
Pyszne, proste POLECAM :-) !!!