Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszysty, czekoladowy biszkopt z kremowym, delikatnym, budyniowo-chałwowym kremem ... pyszności :-)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać żółtka, nadal mieszając. Mąkę, proszek do pieczenia i budynie przesiać i dodać do masy. Całość delikatnie wymieszać. Przełożyć do blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, piec w temp. 170 stopni ok. 30 min.
Masa: Budynie ugotować na mleku i wystudzić. Utrzeć masło i dodawać po łyżce wystudzony budyń. Na koniec dodać zmiksowaną chałwę i dokładnie utrzeć, aż masa będzie gładka.
Biszkopt przeciąć na pół. Do blachy włożyć jedną część, wyłożyć połowę masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i na wierzch wyłożyć resztą masy. Na wierzch można zetrzeć gorzką czekoladę (placek przechowywać w lodówce). Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu slodkieimpresje.blox.pl