Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chałwowa beza"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Białka ubij. Dodaj cukier, ocet i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia zrób dwa placki. Piecz w temp. 180°C. Po 5 minutach obniż do temp. 150°C, piecz 1,5 godziny. Wystudź w piekarniku.
Śmietanę ubij, dodaj chałwę i mascarpone, zmiksuj. Kremem przełóż bezy. Czekoladę rozpuść w garnku z masłem i mlekiem, polej wierzch, posyp orzechami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień