Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Składniki
Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na wyłożone na blaszce herbatniki wykładamy masę budyniową i następną warstwę herbatnikow. Następnie na warstwie herbatników rozsmarowujemy dżem i przTrzy łyżki mleka wlewamy do rondelka i dodajemy połamaną białą czekoladę :).Rozpuszczamy i polewamy tą polewą ciasto.Następnie wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.Najlepiej smakuje na następny dzień.ykrywamy kolejną warstwą herbatników. SMACZNEGO!!!